Az új elnök első útja Vásárhelyre vezetett Nyomtatás

Az új elnök első útja Vásárhelyre vezetett

A Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulás vásárhelyi központjába vezetett kinevezése utáni első útja a Vízgazdálkodási Társulások Országos Szövetsége elnökének. Nem véletlenül.

Dr. Ligetvári Ferenc egy hónapja tölti be a pozíciót és természetesnek gondolta, hogy olyan területen kezdi munkáját, ahol élenjáró megoldásokat mutatnak, és amit példaként mutathat az ország 82 vízgazdálkodási társulásánál is. Vásárhelyen és környékén, mint elmondta, kiemelkedő munka folyik, annak ellenére, hogy itt vízgazdálkodási szempontból, a régi mondás szerint „ az Úr egyik kezével ad, a másikkal elvesz”. Hangsúlyozta, a legfontosabb feladat megtalálni azt az egyensúlyt, ami egyrészt a mezőgazdaság víz ellátottsági érdeke, másrészt pedig a lakossági érték védelme, de ide tartoznak a védendő mezőgazdasági területek is.

 

 


Az új elnök örömmel üdvözli azt a felismerést, amelyet a földtulajdonosok részéről tapasztal. Egyre többen dolgoznak aszerint, hogy ezen a területen igenis „egymásra utaltság” van, és csak közös erővel, együttműködve lehet eredményeket elérni, vagy ha baj van, azt hatékonyan elhárítani. Az ilyen kezdeményezésekhez fognak a jövőben segítséget nyújtani.

Elmondta, változás is várható a társulatok munkájában, melynek egy része lesz mintegy 3500 roma származású munkavállaló rendszeres, vagy alkalmi státuszba emelése, csökkentendő a megnövekedett működési feladatokat és javítandó ezen emberek elhelyezkedési lehetőségeit. Kiemelte, ezek az emberek századok óta nagy tapasztalattal és érzékkel rendelkeznek a vízügyi feladatok terén. Így a jövőben sokaknak nyújthat majd e szakma megélhetést, vagy kitörési lehetőséget is.


Szombat Mihály