Alapadatok
Vízgazdálkodás PDF Nyomtatás E-mail
A víz hazánkban a környezeti állapot meghatározó súlyú eleme, alapjaiban hat az emberi környezet minősége. Az Alföldön, a Tisza-Marosszögében a vizekkel való gazdálkodást megköveteli az "élettér" biztosításának biztonságának igénye.


A gazdaság és a társadalom vízzel kapcsolatos igényeit úgy kell kielégíteni, hogy az ökológiai egyensúly fennmaradjon. Cél a fenntartható fejlődés. Működési területünket két jelentős vízfolyás határolja, a Tisza és a Maros. Ezek mennyiségi és minőségi viszonyai jelentősen meghatározzák a Társulat vízgazdálkodási tevékenységét. Területünkön - mely az Alföld legmélyebb és egyik legaszályosabb része - egyaránt veszélyes a "sok víz " mint az árvíz vagy belvíz, és a "kevés víz" mint az aszály.

A növekvő időjárási szélsőségek nemcsak a gazdaságot de az ökológiai egyensúlyt is veszélyeztetik. A múlt században megkezdett árvízmentesít? munkálatokat a belvízmentesít? fejlesztések követték, napjaink feladata pedig a "kevés víz" okozta problémák megszüntetése, a vízpótlás - gazdasági és ökológiai céllal - a víztakarékos integrált víz "gazdálkodás" környezetharmonikus módon történő megvalósítása.

 
Cégadatok PDF Nyomtatás E-mail
Társulatunk alapfeladata, működési területén a helyi jellegű, közcélú vízi, vízgazdálkodási létesítmények üzemelése, fenntartása és fejlesztése.

Az 1980-as évek végének változó gazdasági körülményei hatására átértékeltük tevékenységünket. Az alapfeladatok ellátása mellett a piaci, verseny helyzetből adódó megmérettetést is felvállaltuk.

Vállalkozói tevékenységünk célja, hogy tagjainknak, partnereinknek, segítséget nyújtsunk vízi, mélyépítési és környezetvédelmi célú feladataik, fejlesztéseik megvalósításához.

Célunk a vizekkel való gazdálkodás oly módon, hogy szolgálja a területen élők lét és vagyonbiztonságát, a gazdálkodói, mezőgazdasági érdekeket, s mindezt a környezet- és természetvédelmi érdekekkel teljes összhangban.

Társulatunk megközelítőleg 600 millió Ft-os vagyont működtet évek óta kiemelkedő eredményességgel. Pénzügyi helyzetünk stabil, árbevételünk folyamatosan nő.

Szakembergárdánk magasan kvalifikált, társulathoz hosszú, távon kötődő dolgozókból áll, jelentős fluktuáció nem zavarja tevékenységünket. Szakmai elkötelezettségük egyaránt megnyilvánul a kivitelez?i, tervezési és szaktanácsadói tevékenységük terén. Megrendel?ink egy igen összeszokott, megbízható csoport munkájával találkozhatnak.

Módosítás dátuma: 2010. március 01. hétfő, 07:46
 
Cégtörténet PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 29. csütörtök, 10:41
Cégtörténet

A kor amelyben a Tisza és mellékfolyóinak átfogó szabályozása megkezdődött, az alföldi magyarság gazdasági és szellemi felemelését tűzte ki céljául. Valóban a Tisza szabályozás megnyitotta az utat az országrész gazdasági fejlődése előtt.

E fejlődés történelmében kiemelkedő elődünknek tudhatjuk Gróf Széchenyi Istvánt, és az Ő közreműködésével megalapított Tiszavölgyi Társulatot.

A Tisza- Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat 1972. december 28-án alakult meg a térség vízgazdálkodásában érdekeltek társulásával. Működése az alábbi városok, és községek területére terjed ki: Hódmezővásárhely, Székutas, Óföldeák, Makó, Magyarcsanád, Nagyér, Pitvaros, Csanádalberti, Szeged-Tápé, Mártély, Földeák, Maroslele, Apátfalva, Csanádpalota, Nagylak, Ambrózfalva és Algyő.

A kezdeti évek vízgazdálkodási feladatai egyre inkább kiegészültek az élő környezet és természet védelmének feladataival. Az 1980-as évek végétől kezdődően az ország egyik legjelentősebb társulati fejlesztései valósultak meg területünkön.

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 30. péntek, 12:05
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Oldal 3 / 3