Érdemes belevágni: kedvezőbbé váltak az öntözésfejlesztési támogatás feltételei

2022. november 13., vasárnap 12:02:00 / Agrárminisztérium▪Sajtóközlemény


A gazdák még nagyobb biztonsággal valósíthatják meg tervezett beruházásaikat.

Az öntözésfejlesztést szolgáló beruházások sikeres megvalósítása érdekében

az Agrárminisztérium 30%-kal megemelte a megvalósításhoz kapcsolódóan elszámolható kiadási összegeket a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett,

„A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” című pályázat vonatkozásában – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

öntözés

Az öntözés alapvető, hiszen az idei évben Magyarország termőterületeinek nagy részét súlyos szárazság sújtotta – fotó: pixabay.com

Az öntözésfejlesztés elengedhetetlen a magyar mezőgazdaság versenyképességének megtartásához

A tárcavezető hangsúlyozta,  a fejlesztések megvalósításához kapcsolódóan elszámolható kiadási összegek az emeléssel a jelenlegi piaci árakhoz lettek igazítva. Így a gazdák még nagyobb biztonsággal valósíthatják meg tervezett beruházásaikat – tette hozzá.

Kiemelte, hogy az öntözésfejlesztés a magyar mezőgazdaság versenyképességének megtartásához és további növeléséhez elengedhetetlen. https://89a963939d7ae12bf2e68ec437e14dba.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

A kérelmek beadására még 2023. június 30-ig van lehetőség

Különösen fontos ezt hangsúlyozni az idei évben, amikor Magyarország termőterületeinek nagy részét súlyos szárazság sújtotta. Nagy István rámutatott, közös érdekünk az öntözött területek nagyságának a növelése.

Ehhez nyújt segítséget a kiírás, amely átfogóan biztosít fejlesztési forrást minden, az öntözéshez kapcsolódó tevékenységhez.

A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy az öntözésfejlesztési támogatás évek óta folyamatosan a gazdák rendelkezésére áll, és a kérelmek beadására ennek a pályázati konstrukciónak a keretében még 2023. június 30-ig van lehetőség.