Névnap

Ma 2021. december 09., csütörtök,
Natália napja van.
Holnap Judit napja lesz.

Szavazások

Milyen témák érdeklik Önt a leginkább...
 

Ki olvas minket

Oldalainkat 74 vendég böngészi

Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Köszöntjük weblapunkon
Év eleji helyzet jelentés az elmúlt évről: KÖZFOGLALKOZTATÁS PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2017. január 03. kedd, 13:22

TÁRSULATUNK KÖZFOGLALKOZTATÁSA 2016-BAN

A 2016. évi Országos Közfoglalkoztatási Program keretén belül 165 fő foglalkoztatására kaptunk lehetőséget, melynek teljesítése 2017 február 28.-ig terjed. 2017. évi előkészítés során 150 tervezünk foglalkoztatni.

A rendelkezésre álló létszám a működési területünkre eső önkormányzati csatornák karbantartását végezték egész évben. A kötelező oktatásokon (munka és tűzvédelem stb.) túlmenően fakitermelői és tisztítástechnológiai szakmunkások képzése is folyik.

 

 

 

2017-01-03 

Módosítás dátuma: 2017. február 23. csütörtök, 08:55
 
Év eleji helyzetjelentés az elmúlt évről: KIVITELEZÉS PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2017. január 03. kedd, 12:53
TÁRSULATUNK KIVITELEZÉSI MUNKÁI 2016-BAN
 
 
Bár a 2016-os évben az építőipar nem bővelkedett megrendelésekben, Társulatunk ennek ellenére egész évben tudott kisebb-nagyobb mértékű vállalkozási munkákat végezni.
 
Tavasszal tározó rekonstrukciós munkák keretében végeztünk elsősorban föld és irtási munkákat:
 
 
(drón felvétel)
 
 
Az év többi részében, kisebb, változatos munkákat végeztünk: hídépítés a déli országhatáron, halastó kotrási munkák, csapadékvíz elvezetés, jelenleg pedig egy 100 ha-s öntözőtelep kiviteli munkái zajlanak Hódmezővásárhely külterületén.
 
Amennyiben az Ön hasonló beruházásához tervezőt vagy kivitelezőt keres, úgy a 06/62 242 033-s telefonszámon várjuk hívását!
 
2017-01-03 
 
Módosítás dátuma: 2017. január 03. kedd, 14:07
 
Meghívó PDF Nyomtatás E-mail
 
Meghívó PDF Nyomtatás E-mail
 
PDF Nyomtatás E-mail
 
PDF Nyomtatás E-mail
 
PDF Nyomtatás E-mail

NEM MINDEN FÓLIÁZOTT ÖNTÖZŐCSATORNA ÖLI A VADAT

Betonlépcső az őzeknek

Amióta kész, még nem találtak elhullott vadat az apátfalvi-mezőhegyesi öntözőcsatorna fóliával bélelt szakaszán. Ez egy kísérlet helyszíne, állatoknak épített rézsűket, lépcsőket tesztelnek. Néhány éve országos botránnyal járt a bélelt árkokba csúszott, megfulladt vadak esete.

Bakos András - Délvilág napilap - 2014.04.12. 09:40

Az öntözőcsatornát azért szigetelik, hogy ne szivárogjon el a víz, ám az állatok nem tudnak fölmászni a parton. Őzek és nyulak mellett rókák, borzok, sünök vesztét is okozhatja a csúszós fólia.

2012-ben Európára szóló botrány lett egy külföldi vadász videofelvételéből, amely egy Szentes közeli öntözőrendszerbe fulladt állatokat mutatott. Az állam kára több tízmilliós volt. Az állatvédők a beruházókat, azok az itatást elmulasztó vadászokat okolták. Létrákat, kapaszkodókat eszkábáltak, hálókat feszítettek a fóliára, villanypásztorral is kísérleteztek.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail
 
PDF Nyomtatás E-mail

      

  

 

A Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat vissza nem térítendő uniós támogatást nyert.

 Munkakultúra tudatos fejlesztése, illetve a Nehéz piaci körülmények versenyképesség megőrzése című képzéseket valósít meg uniós támogatással TÁMOP-2.1.3.A-12/1-2012-0419 pályázat keretén belül a Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat.
A Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a „Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára a konvergencia régiókban”című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.
A 100%-os támogatású projekt keretében 13 fő számára, két témakörben, összesen 150 órás kompetenciafejlesztő tréninget valósítunk meg.
Célunk az árbevétel-növekményünk és szakterületi fejlődésünk (marketing, értékesítési munkánk piacbevezető, márka képviseleti, piacbefolyásolási, informatikai, szervezési és folyamatmenedzsment).

A pályázat sikeressége kiemelt segítséget nyújt, a kompetenciafejlesztés hosszú távú célstruktúrájában a megfogalmazott céljaink teljesítésében, különösen a piaci versenyben.
A képzésben részt vevő munkatársak kompetenciája így illeszkedik a cég fejlődéséhez és dinamikájához.
 
PDF Nyomtatás E-mail
 
PDF Nyomtatás E-mail

BALLA IVÁN: MOST A VÍZELVEZETÉSSEL KELLENE KEZDENI AZ ÉPÍTÉST

Csatornákat vág ketté az új M43-as

Makó - Fontos belvízelvezető és öntözőrendszereket fog kettévágni az M43-as újabb szakasza. Az átvezetéseket megtervezték, de korábban nem minden valósult meg papír szerint, amiből botrány lett. A vízgazdálkodási társulat azt javasolja, a tavasszal induló nagyberuházás az átereszek megépítésével kezdődjön.

Bakos András - Délvilág napilap - 2013.02.20. 06:31

Idén tavasszal kezdik építeni az M43-as autópálya új szakaszát Makótól az országhatárig. Készül a nagyberuházás vízjogi engedélye is, ez tartalmazza, hol milyen átereszekkel, műtárgyakkal kell átvezetni azokat az árkokat, csatornákat, amelyeket keresztez az új út. Ezekre azért van szükség, mert az Alföldön minden nagyobb új út vízválasztó hegységként viselkedik. Eltorlaszolja a víz útját, lefolyástalan területeket alakít ki, kárt okozva a földek tulajdonosainak.
Az új M43-as vízjogi engedélyéhez szükség volt például arra, hogy a makói önkormányzat, mint tulajdonos, hozzájáruljon a Járandói-csatorna és az autópálya kereszteződésének megtervezéséhez. A képviselő-testület múlt szerdai ülésén Buzás Péter polgármester azzal vezette elő ezt a témát, hogy természetesen támogatja a kérést, de nincsenek illúziói: egy dolog a terv, és majd meglátják, mi valósul meg belőle.
A borúlátást egy korábbi eset indokolta. Az M43-ast a régi 43-assal összekötő útnál – bár a vízjogi létesítési engedély előírta – a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nem építtetett meg egy lefolyásgyorsító szivattyútelepet. Az indok az volt, hogy a makói ipari park vízelvezetését oldja meg a város, ne az állam pénzét költsék erre.

Az M43-as korábbi szakaszának építésekor is lefolyástalan területek keletkeztek a sztráda mellett egyes vízművek hiánya miatt.

 Archív fotó: Karnok Csaba

– Bízunk abban, hogy az építkezés az engedélynek megfelelően zajlik le – mondta érdeklődésünkre Balla Iván, a Tisza–Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat igazgatója. – Ez az autópálya-szakasz is fontos csatornákat keresztez, valamint drénmezőt. Ezeket az átvezetéseket még időben, megnyugtató módon rendezni kell. Ezért mi arra biztatjuk a kivitelezőt, hogy a saját érdekében is először ezeket a vízműveket készítse el, mert nemcsak a földtulajdonosok járhatnak rosszul egy-egy nagyobb eső után, hanem a kivitelezés is megrekedhet. Erre az eddigi információk szerint jóval nagyobb az esély, mint a korábbi szakasznál, és ezzel a beruházó is tisztában van. A NIF e hónap elején a Figyelő kérdésére azt válaszolta, azért kerül 23,1 kilométeres sztrádaszakasz 40 milliárd forintba – a korábbi részre kilométerenként 1,1 milliárd jutott –, mert itt az altalaj építésre alkalmatlan. Annak érdekében, hogy az utat ne veszélyeztesse a belvíz, és minél tartósabb legyen, töltésalapozást kell végezni, és a „talajstabilizáló anyag" több milliárd forintba kerül. A beruházás márciusban kezdődik.

 

 

 

A Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat 2012. december 28.-án

ünnepelte megalakulásának 40. évét.

                                                

 

 

 

 
PDF Nyomtatás E-mail

 

 

 
PDF Nyomtatás E-mail

Az időjárás tavaszig kedvező marad: se aszály, se belvíz

Szabó Imre - 2012.11.15. 09:38

Makó és térsége - Tavaly ilyenkor szárazsággal, egy évvel korábban
belvízzel küzdött a makói térség – ezek után szinte meglepő, hogy most
semmi gond a csapadékkal. Mi több, az időjárás az előrejelzések szerint
egészen tavaszig kedvező marad.

Az időjárásban manapság már az a rendkívüli, ha nincs semmi rendkívüli.
Tavaly ilyenkor például arról írtunk, hogy – kihasználva az utolsó
fagymentes napokat – még mindig öntöznek Maroslele és Makó-Rákos
környékén a gazdák; akkora volt a szárazság, mint száz esztendeje még
soha. Egy évvel korábban viszont ősszel-télen szinte az egész makói
vidék a belvízzel küzdött. Nemcsak a termőföldeken gyülemlett fel a
csapadék, de lakóházakat is veszélyeztetett többek között
Csanádpalotán, Kövegyen és Királyhegyesen. Ehhez képest most úgy tűnik,
ritka időket élünk: nincs gond a vízzel.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 7 / 11