Belvízvédelem

Eltörölni

"Az Árpád-házi királyok idején kiterjedt csatornarendszereket gondoztak parancsszóra."

A pálinkafőzés forradalma komoly dolog, de mifelénk most legalább ugyanekkora visszhangja lesz a gazdálkodók körében annak, hogy a kormány megszünteti az érdekeltségi hozzájárulást. Ezt a „kisadót" a vízgazdálkodási társulatnak fizetik a gazdák, hektáronként körülbelül ezer forint egy évre. Nem nagy összeg – annál nagyobb bosszúság odaadni, ha azt látja az ember, hogy a társulat ezért a pénzért nem szolgáltat. A szolgáltatás a belvíz mielőbbi elvezetése lenne, száraz időben pedig az árkok kitakarítása, mélyítése.

Bővebben...
 

NIF Zrt.: nem leomlott, visszabontották

2010.06.05. 12:30
Maroslele – A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt tapasztalta, hogy egyes hírekben pontatlan összefüggések jelentek meg az épülő M43-as autópálya 3. szakaszának kivitelezési munkálatai és a Maroslelén szerda este kiöntött csapadékvíz között – áll Fazakas Orsolya kommunikációs vezető tegnapi, szerkesztőségünknek küldött közleményében.

– Ezért a NIF Zrt. nyomatékosítja, hogy az M43-as autópálya vízelvezető rendszere nem okozhat problémát a térségben. A szerdai hatalmas esőzések következtében Maroslelén három utcát elöntött a csapadékvizet elvezető csatorna vize. Az illetékes vízgazdálkodási társulás véleménye szerint a helyzetért az M43-as autópálya kivitelezésének nem kellően szakszerű tervezése és megvalósítása felelős. A NIF Zrt. azonban hangsúlyozza, hogy a sztráda 3. szakaszán leszakadások és leomlások nincsenek. A vízelvezető rendszer kiépítettségi állapota ugyan nem végleges – hiszen még tart az építés –, ám funkcióját maximálisan ellátja.
Bővebben...
 

Több száz család került veszélybe Maroslelén

Maroslelén Szerdán este majdnem elöntötte Maroslelét a víz, miután az autópálya egyik műtárgya megsemmisült és nem volt vízelvezető képes. Több figyelmet kellene fordítani a vízgazdálkodási létesítményekre, főművek nélkül nem lehet megelőzni a bajt – mondta portálunknak Balla Iván, a Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat ügyvezető igazgatója.

A belvízhelyzetről tartottak helyzetértékelést június 3-án délután a Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulatnál, amelyen azt próbálták megállapítani, hogy mi az, ami a természet hibájából és mi az, ami a szervezet problémájából ered. Balla Iván véleménye szerint az a csapadékmennyiség, amely a térségben lehullott, több mint háromszorosa a szokásos átlagnak. Január 4-e óta dolgoznak a társulat szakemberei, minden szivattyútelep üzemelt, nagyon sok helyen kellett segítséget nyújtaniuk.
Bővebben...
 

Leszakadt az M43-as töltése

Maroslele - Leszakadt egy darab az épülő M43-as sztráda leállósávjának töltéséből, és az valószínűleg eltorlaszolta a víz útját. A Sásos éri csatorna vize ezért egy felhőszakadás után rázúdult Maroslelére szerda délután.

Tegnap már talált magának utat a Sásos éri csatorna vize, az épülő M43-as alatt el tudott folyni. Szerda este azonban még hősiesen küzdött ember és gép, hogy a visszaduzzasztott víz ne öntse el a falut.
Bővebben...
 

Tározók kellenek Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - A vízgazdálkodás nem hatékony az országban, ezt az elmúlt napok, hetek eseményei is bizonyították – mondta el Balla Iván, a Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat ügyvezető igazgatója.


Hozzátette: az állami szerepvállalás nullára csökkent, ők a gazdák áldozatvállalásának köszönhetően fordíthattak 40 millió forintot védekezésre, a legszükségesebb munkákra. Pedig az időjárás – mostanában a szokásos csapadékmennyiség háromszorosa hullott az országban – szinte januártól állandóan elfoglaltságot ad nekik. Nagy probléma, hogy a társulati és üzemi csatornák még gondozottak, az állami kezelésben lévők azonban nem mindig, nád, sás, iszap dugítja el őket.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Oldal 7 / 8