Készül a csapadékvíz-elvezető rendszer

Délvilág 2023. 03. 06. Imre Péter

Elkezdődtek Bakson, és már 20-25 százaléknál tartanak a csapadékvíz-elvezető rendszer harmadik ütemének munkálatai, amivel májusra végezhet a kivitelező TIMA.

A baksi Ady Endre utcában már javában dolgoznak a kivitelező TIMA szakemberei. Fotó: Imre Péter

– A csapadékvíz-elvezetési program harmadik ütemének megvalósításán már dolgoznak a TIMA, vagyis a Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat szakemberei, és 20-25 százalékos készültségnél tartanak – mondta el érdeklődésünkre Búza Zsolt, Baks polgármestere, hozzátéve: a beruházás teljes költségvetése mintegy 90 millió forint. Ottjártunkkor az Ady Endre utcán dolgoztak az emberek Ambrus Zoltán vezetésével.

Mint már többször beszámoltunk róla, ez a projekt állandóan napirenden van Bakson, két etappal már korábban végeztek a településen. Ezúttal a beruházás hét utcaszakaszt érint, a Fő, az Ady Endre, az Aradi, a Kossuth, a Béke, a Csanyteleki és a Rózsa utcán. A munkálatok befejezésével jelentősen javul majd a csapadékvíz elvezetése a gyűjtőtárolókba.

Az is lényeges, hogy a jelenleg folyó beruházás zárultával már több mint 7 kilométeres lesz a szilárd mederelemekkel burkolt csapadékvíz-elvezető rendszer a falu területén. A mostani munkálatok 2057 méter felújítását jelentik, és ezúttal a legkritikusabb állapotú utcaszakaszok, részek rekonstrukciójára koncentráltunk a tervezéskor – jelentette ki Búza Zsolt.