Főmenü

Társulatunkról

Cégtörténet

A kor amelyben a Tisza és mellékfolyóinak átfogó szabályozása megkezdődött, az alföldi magyarság gazdasági és szellemi felemelését tűzte ki céljául. Valóban a Tisza szabályozás megnyitotta az utat az országrész gazdasági fejlődése előtt.

E fejlődés történelmében kiemelkedő elődünknek tudhatjuk Gróf Széchenyi Istvánt, és az Ő közreműködésével megalapított Tiszavölgyi Társulatot.

A Tisza- Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat 1972. december 28-án alakult meg a térség vízgazdálkodásában érdekeltek társulásával. Működése az alábbi városok, és községek területére terjed ki: Hódmezővásárhely, Székutas, Óföldeák, Makó, Magyarcsanád, Nagyér, Pitvaros, Csanádalberti, Szeged-Tápé, Mártély, Földeák, Maroslele, Apátfalva, Csanádpalota, Királyhegyes, Kövegy, Nagylak, Ambrózfalva és Algyő.

A kezdeti évek vízgazdálkodási feladatai egyre inkább kiegészültek az élő környezet és természet védelmének feladataival. Az 1980-as évek végétől kezdődően az ország egyik legjelentősebb társulati fejlesztései valósultak meg területünkön.